Om Ekhamns Gård

Max och Snyfflorna

Teater Suscena presenterar

Om Ekhamns Gård

 

Ekhamns Gård ligger vid Mälaren i Knivsta kommun, längs farleden mellan Uppsala och Stockholm.

Ekhamns Gård har en lång historia som sträcker sig från 1100-talet – kanske ännu längre tillbaka – och fram till nutid. Från 1200-talet och fram till 1500-talet tillhörde Ekhamn Skokloster. Adelsmannen Alf Eriksson fick Ekhamn i gåva av kung Johan III år 1585, strax efter att han adlats av kungen. Gården har ägts av kungar, grevar och adelsmän och har ändå fram till slutet av 1800-talet alltid gått i arv eller skänkts som gåva.

 

Ekhamns salonger

Här kan man vandra runt i salongerna som i sig är sevärd kulturhistoria. I Ekhamns salonger arrangeras konstutställningar, en eftermiddag eller kväll med Linnétema, visafton, författarträffar m.m.

 

Hemsida: www.ekhamn.se

Vägbeskrivning

 

Ange ”Ekhamns Gård 20, Knivsta” som adress i din GPS, eller använd följande koordinater:

Lat: N 59° 43′ 12″

Lon: E 17° 40′ 42″

 

På Ekhamns hemsida finns också en pdf med en vägbeskrivning som du kan ladda ner.

 

Allmänna kommunikationer

Med UL-buss 101 från Uppsala kan du komma till Edeby. UL-buss 101 och 183 går också från Knivsta till Edeby. Men de sista 3 km från stora vägen och ner till Ekhamn finns tyvärr inga allmänna kommunikationer. Om du ska besöka Ekhamn vid ett tillfälle när det är ett publikt arrangemang, kan du ringa Ekhamn på 070-590 59 99 så försöker de om möjligt ordna med hämtning vid bussen.